vineri, 9 aprilie 2010

Leapșa

Trebuia să fac un intro ca prim articol de blog, nu mi-a venit nimic în cap, deci, nu am ce sa spun ...
Văd că e la modă din nou leapșa. Personalizată ce-i drept. Și cică e rându meu....

1. Citatul tau preferat dintr-o poezie scrisa de Eminescu.
Păi, toată poezia Glossă, sau sfărșitul Scrisoarei a III-a:
Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

2. Care sunt poetii tai preferati de nationalitate romana?
Mihail Eminovici, Lucian Blaga, George Andone Vasiliu aka Bacovia, Vasile Alecsandri (Peneș Curcanul rules), și oleacă de George Coșbuc. Restu, ori nu i-am studiat îndeajuns la timpul potrivit ori nu m-au convins.

3. Care sunt poetii tai preferati, straini?
Poezia străină sucks, sau cel puțin nu or fi tradus aștia cum trebuie, nu am înțeles nimic, deci nu mi-a plăcut. N-am poeți preferați

4. Poetii contemporani preferati...
Avand in vedere ca nimeni nu a mai scris nimic, niciunul

5. Scriitorii preferati...
Marin Preda, Фёдор Миха́йлович Достое́вский, Agatha Christie, Arthur Conan Doyle,

6. Scriitorii contemporani preferati.
John Grisham. Aștept propuneri

7. Ultima piesa de teatru vazuta.
Ca sa folosesc o expresie de internaut: LOL! Nu mai știu. Am fost cu
Ema, oricum.

8. Ultimul spectacol de opereta vazut.
Pas

9. Cartile preferate.
Moromeții - vol. 1 (Marin Preda), mai toate de la John Grisham, Pentru cine bat clopotele (Ernest Hemingway), Adolescentul (Фёдор Миха́йлович Достое́вский), etc.

10. Cu ce scriitori, daca unii dintre ei ar trai si azi, ti-ai dori sa fii prieten.
Cu Nietzsche.

11. Ce carte scrisa deja ti-ar fi placut sa fie scrisa de tine si de ce?
The daVinci Code, sa fiu mai bogat ca Ema :)

Leapșa o dau mai departe lui
Geocer, doar pe tine te-am gasit liber...

8 comentarii:

  1. Ha! Harry Potter rules... s-a vandut mai bine... sau, asa cred. Si puteai sa scrii si tu Dostoievski pe romaneste (asa se scrie?)...
    By the way... L-am citit in engleza... dar degeaba

    RăspundețiȘtergere
  2. Te-ai chinuit mult sa scrii numele complet al lui Feodor Mihailovici Dostoievski cu litere chirilice? Ar trebui sa-mi iau o lupa ca sa vad mai bine, dar am impresia ca in loc de I (И) ai folosit N (H).

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-am luat lupa si am vazut : ai folosit litera corect !

    RăspundețiȘtergere
  4. "Poezia străină sucks" - fa o proba cu If a lui Kipling sau cu Corbul lui Poe. De control.
    "Avand in vedere ca nimeni nu a mai scri nimic, niciunul"
    Pe bune? Inseamna ca poeziile pe care le-am citit in ultimele decenii si mi-au placut erau din capul meu? Eu i-am inventat pe Mihnea Blidariu, Costin Tanasescu, Andrei Ruse, Emil Brumaru... Cool!

    RăspundețiȘtergere
  5. Inca un motiv pentru care nu imi place sa scriu pe blog si am tot amanat chestia asta. Sare lumea pe mine ca hienele.
    simf, habar nu am cine esti si nici nu ma intereseaza.
    Luand lucrurile metodic...
    Stiu despre "If" si e cam singura interesanta de la Kipling. Acum, cum naiba sa iti placa un poet pentru o singura poezie? Felicitarile mele daca iti place Kipling, mie nu. Poe, mai degraba Clopotele decat Corbul, de preferabil in engleza, traducerile cam lasa de dorit, tot asa de control ...
    Acum, Mihnea Blidariu sa ramana la trupa Luna Amara, sa lase poeziile (sau poate e coincidenta de nume si confund, desi ...), Costin Tanasescu, Andrei Ruse, Emil Brumaru, sa-mi scuzi ignoranta dar nu am auzit decat de ultimul ... Cuul!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei, nu mai sari asa... Simf e o super femeie si daca o sa ii citesti blogul, o sa iti placa. Am fost colege de facultate. Si, in plus... parerea celuilalt te completeaza, nu te contrazice neaparat.
    Hai, nu mai fi suparat, ca o sa ma intristez....

    RăspundețiȘtergere
  7. Raspunsurile tale fac furori in blogosfera. Stiam eu de ce te pun sa raspunzi la intrebari. :) Superi lumea, mai draga. Si asta pentru ca nu il scrii si tu pe Dostoievski in caracter latin. Mama ei de treaba !

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe un blog se comenteaza:

    Dan spunea...
    Draga mea, pentru că "cineva" nu acceptă decât comentarii de la posesori de conturi, te rog pe tine să-i transmiţi mesajul următor:
    John Doe dragule, nu e o crimă să nu citeşti, n-ai motiv să-ţi fie ruşine. Însă infatuarea ta puerilă deranjează. N-ai dreptul să faci aprecieri negative când nu ştii despre ce vorbeşti, nu poţi reduce LITERATURA la 0,3 pentru că tu n-ai o imagine formată. Loveşti fără vreun folos în oameni mai deştepţi ca tine. Ai blog ne pent, deci într-un spaţiu public. Nu-ţi afişa neştiinţa chiloţardă. Taci când nu te pricepi. Ştii să foloseşti Google Translate, uau! Citeşti în original Poe, iarăşi uau, ştii engleză! Când te dai rotund îţi asumi risul rostogolirii.
    Nu te interesează cine te comenteză. Serios? Ba să te intereseze, bunul simţ netistic ar trebui să te facă să apreciezi că un om superior ţie îşi pleacă ochii la tine, şi asta asumându-şi spusele şi argumentând. Dacă nu poţi să răspunzi cu argumente, iarăşi taci. Nu-ţi place că sare lumea pe tine, repet, cu argumente. Atunci, fie încerci să evoluezi, fie te laşi de blog. Dar nu-ţi faci singur deservicii prin obrăznicii semidocte.

    9 aprilie 2010, 23:23

    RăspundețiȘtergere